Distant Voices

Concert
Meer dan 500 jaar geleden betoverde de muziek van de Franco-Vlaamse polyfonisten het Europese continent. De golven van hun subtiele en fijnmazige stemmenweefsels blijven nog altijd door tijd en ruimte nazinderen en bereiken ons vandaag opnieuw via de fantasievolle oren van hun verre artistieke nazaten uit de 20ste en 21ste eeuw.

Geen historisch geïnspireerde uitvoeringspraktijk, wel door het patina van de geschiedenis geladen echo?s uit een ver verleden, opnieuw gekleurd en herbelicht, soms ontbeend en tot hun essentie herleid. Isabel Mundry met Guillaume Dufay, Michael Finnissy met Jacob Obrecht en Harrison Birtwistle met Johannes Ockegem.

Nieuw werk

Ook Benjamin Van Esser en Willem Boogman herbeluisteren de profane meesterwerken van hun voorgangers. Voor dit concert creëren ze nieuw werk met hetzelfde respect en dezelfde bewondering die acteurs en regisseurs door de eeuwen heen inspireren om de diepgang van tijdloze klassiekers terug te schenken aan wie ontvangen wil.

Update_6

In het kader van Update_6 (Zebrastraat) plaatst Spectra dit programma naast het werk van de Zuid-Koreaanse kunstenaar Lee Lee Nam (°1969) die, vaak via digitale animatie, oude meesterwerken ?nieuw leven? inblaast.

Programme & credits

Programme

Isabel Mundry (°1963)
Dufay-Bearbeitungen (2003-2004)

Harrison Birtwistle (°1934)
Ut heremita solus (arr. 1969)

Benjamin Van Esser (°1979)
Pulsatile (2016)

Willem Boogman (°1955)
Distant Voices (2016)

CREDITS

Performed by

SPECTRA conducted by Filip Rathé
Gerben Gritter, organist.

Compositie van Willem Boogman kwam tot stand met de steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Calendar

There are no dates for this programme

Media